gegužė 2025
P A T K P Š S
     
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.50 - 11.35
5. 11.55 - 12.40
6. 12.50 - 13.35
7. 13.45 - 14.30

Archyvai

Per technologijų ir dailės pamokas 22 "Ryto" gimnazijos 5-8 klasių mokiniai dalyvavo „FoodEducators“ programoje. Veiklos tikslas – atkreipti dėmesį į maisto vartojimo kultūrą, ugdyti atsakingą požiūrį į maisto taupymą. 17-24 dienomis mokiniai diskutavo apie galimybes sumažinti maisto atliekų kiekį, apie kiekvieno  žmogus  įnašą į problemos sprendimą. Kadangi daugiausiai išmetama daržovių ir vaisių dėl derliaus pertekliaus, mokiniai paruošė planą, kaip ilgiau išsaugoti daržoves ir vaisius. Mokiniai kūrė patiekalų receptus, aptarė daržovių iš vaisių perdirbimo galimybę, iš obuolių, moliūgų ir kriaušių virė uogienę.  Dalyvaudami projekte mokiniai tobulino pažinimo, kūrybiškumo, komunikavimo ir  sveikos gyvensenos kompetencijas. Surinkta informacija ir praktinis darbas davė puikų rezultatą: gaminiai skanūs,  mokiniai galės pritaikyti maisto vartojimo įpročius kasdieniniame gyvenime.

 

Atsakyti