balandis 2024
P A T K P Š S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.50 - 11.35
5. 11.55 - 12.40
6. 12.50 - 13.35
7. 13.45 - 14.30

Archyvai
Spalio 19 d. 4-7 ir 8-IIIg  klasių mokiniai dalyvavo „Nepatogaus kino“ festivalio edukacijoje – „Filmai, padedantys augti“. Jaunesni mokiniai žiūrėjo filmus: ,,Dveji Jasminos namai“ ir ,,Džiulijeta ir vėžliai plastiko sriuboje". Pirmame filme Jasminos tėvai nusprendžia kraustytis atgal į savo gimtinę, Somalilandą. Mergaitė yra priversta susidurti su didžiausiu savo gyvenimo pokyčiu, atsisveikinti su mėgstamiausiomis žaidimų aikštelėmis ir geriausia drauge Marijam. Jasminą pribloškia, kaip labai Somalilandas skiriasi nuo Suomijos: čia gatvės neasfaltuotos, žmonės taip garsiai kalba, jog, rodos, pykstasi, nėra jokių žaidimų aikštelių, prie stalo žmonės nenaudoja jokių įrankių ir valgo rankomis, gatvėmis vaikšto kupranugariai. Atsigavusi nuo kultūrinio šoko, Jasmina atranda, jog vis dėlto čia yra kažkas sava – niekas į ją keistai nešnairuoja taip, kaip Suomijoje. Galbūt turėti dvejus namus nėra taip blogai? O antrame filme Džiuljeta su kitais savanoriais valandų valandas praleidžia nardydami ir gelbėdami sergančius vandens vėžlius. Tačiau nardydama mergaitė pradeda suprasti, kokią milžinišką įtaką gamtai daro mūsų kasdienė veikla. Ji nori atrasti būdą, kaip galėtų padėti vandenynui ir jo gyvūnams – nes, rodos, vien tik vėžlių gelbėjimo ir pavienių šiukšlių rinkimo nepakanka. Kasdien regėdama vis didesnę vandenyno taršą, Džiuljeta sunkiai beišlaiko optimizmą ir tikėjimą geresne ateitimi.
Vyresniųjų klasių mokiniai žiūrėjo – ,,Čia ir garsiai" bei "Pirmas kėlinys“. 
Pirmas filmas apie Kanados Kvebeko provincijoje gyvenančias paaugles, kurios savo mokyklose pradėjo pastebėti vis daugiau seksualinio priekabiavimo atvejų, apie kuriuos nebūdavo oficialiai pranešama arba jų kaltininkai išvengdavo bet kokios bausmės ar atsakomybės. Todėl 23 merginos nusprendė pačios imtis veiksmų ir iš esmės keisti teisinę sistemą, kuria vadovaujasi Kvebeko mokyklų vadovybė.
,,Visi ateiname iš skirtingos aplinkos, turime skirtingas istorijas, tačiau kai esame kartu futbolo lauke, mes visos vienodos. Visos norime žaisti futbolą ir pasiekti didelių dalykų“, – sako Liz, pirmosios merginų amerikietiško futbolo komandos kapitonė. Jos tėvas priklausomas nuo alkoholio, o apsvaigęs dažnai tampa agresyvus. Komandos narė Giselle čia pirmąkart gyvenime savo antsvorį laiko privalumu. Gynėją JD kankina nerimas ir depresija, kylanti iš neatsakytų klausimų apie savo lytinę tapatybę. Futbolo lauke merginos trumpam pamiršta savo asmeninius rūpesčius. Subūrę komandą, jos sukuria betarpiško palaikymo grupę.
Prieš ir po filmo vyko vaikų pokalbis su edukatore Gintare, kuri pradžioje pristatė filmus, o po užsiėmimo padėjo vaikams suprasti, kokias svarbias žinutes šie filmai perduoda.
Dėkojame projekto ,,Kino ambasadoriai" komandos narėms Indrei ir Paulinai už filmų atvežimą ir edukacijų organizavimą mūsų gimnazijoje.

Atsakyti