gegužė 2024
P A T K P Š S
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.50 - 11.35
5. 11.55 - 12.40
6. 12.50 - 13.35
7. 13.45 - 14.30

Archyvai

Trečios klasės mokiniai pasaulio pažinimo pamokų metu betyrinėdami Lietuvos etnografinių regionų kultūrinius požymius išsiaiškino, kad visi jie kuo nors įdomūs ir ypatingi. Bet labiausiai vaikus sudomino etnografiniams regionams būdingi tradiciniai valgiai: „Kas tas žemaitiškas kastinys? Ar skanios Mažojoje Lietuvoje verdamos saldžios sriubos? Kodėl suvalkiečių skilandis toks apvalus? Kelių rūšių blynus moka kepti aukštaičiai? Ir kokio gi skonio dzūkiška grikinė boba?!“ Neilgai pasitarus buvo nuspręsta: jeigu neįmanoma patiems pasigaminti ir išragauti visų tradicinių patiekalų, tai reikia bent jau grikinę bobą išsikepti. Juk Dzūkijoje gyvename – kas nors tikrai turi žinoti jos gaminimo receptą! Pagelbėti mielai sutiko Vilniaus agroekologijos mokymo centro filialo „Simono Karczmaro amatų kiemas“ profesijos mokytoja Teresa Banelienė, surengusi edukaciją „Dzūkiška grikinė boba šiuolaikiškai“. Pirmiausia profesijos mokytoja papasakojo, kaip šis patiekalas buvo gaminamas praeityje, vėliau pakvietė pačius pasigaminti šiek tiek sumažintą ir pagardintą šiuolaikinės grikinės bobos variantą. Taigi vaikai užsijuosė prijuostes ir kibo į darbą: profesijos mokytojai vadovaujant svėrė, sijojo, plakė, maišė… ir kepė keksiukų dydžio grikines bobas. O atvėsusias dar pagardino šokoladu bei migdolais ir su džiaugsmu nešėsi į namus dalintis ir ragauti. Edukacijos metu vaikai tobulino pažinimo, kultūrinę ir komunikacinę kompetenciją. Kol kas smalsumas numalšintas, bet tikrai tik trumpam!

Komentarai išjungti.