balandis 2024
P A T K P Š S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.50 - 11.35
5. 11.55 - 12.40
6. 12.50 - 13.35
7. 13.45 - 14.30

Archyvai
 
      Birželio 10 d. Dieveniškių ,,Ryto“ gimnazijos Erasmus + projekto ,,Smart scholls for smart age“ mokytojų komanda pakvietė rajono mokytojus į susitikimą, kurio metu pasidalino įgyta patirtimi.
Nuo 2018 m. gimnazija vykdo tarptautinį projektą, kuriuo įsipareigojo ugdyti projekte dalyvaujančių mokinių tarpkultūrines, lingvistines, informacinių technologijų kompetencijas matematikos, literatūros, tikybos pamokose, panaudoti skirtingų kultūrų gerąją mokymosi  patirtį, gerinti bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžius daugiakultūrėje aplinkoje.
    Susitikimo pradžioje gimnazijos direktorė Lolita Mikalauskienė pristatė projektą ir laukiamus rezultatus. Daug darbų nuveikta ir apie tai galima paskaityti gimnazijos svetainėje http://www.ryto.salcininkai.lm.lt/?page_id=5368. Ten pat galima rasti ir  pamokų planų, kuriuose gausu užduočių, atliekamų taikant informacines technologijas.
 Technologijos sparčiai keičiasi visame pasaulyje, keičiamas ugdymo turinys ir bendrojo lavinimo mokyklose. Projektas ir nuotolinis mokymas dar labiau pareikalavo išprususio vartotojo modernių technologijų taikyme. Mokytojai įvaldė daug naujų programėlių bei mokymosi platformų, todėl mielai jas pristatė kolegoms. Matematikos mokytoja  Regina Ratkevičienė pristatė programėlę Edpuzzle, nepamainomą įrankį, kuriantiems vaizdo pamokas ar norintiems bet kurį vaizdo įrašą papildyti interaktyviais klausimais bei kita mokomąja medžiaga. Mokiniams peržiūrint vaizdo įrašą, jis klausimo vietoje paprasčiausiai sustoja ir mokinys negali jo toliau žiūrėti neatsakęs į klausimą. Taip paruošta medžiaga gali būti skirta mokinių savarankiškam darbui. 
    Direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir matematikos mokytoja Regina Barsulienė supažindino su  Eduten mokymosi platforma, kuri padeda mokytis matematikos žaidžiant. Mokytojai, naudodami programą Eduten, gali nuosekliai stebėti mokinių pažangą ir pamatyti stipriąsias bei silpnąsias mokinių mokymosi sritis. Tai leidžia pateikti tinkamą matematinį iššūkį bei didina kiekvieno mokinio motyvaciją. Naudotis šia sistema nereikia specifinių IT įgūdžių, taupomas mokytojų laikas vertinimui ir užduočių parengimui.
 Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilma Kisielytė – Hancharyk pristatė programėlę LearningApps, kuri  palengvina mokymosi ir mokymo procesą – patogus grupių kūrimas, mokinių darbų peržiūra, publikavimas, mokinių darbai surenkami automatiškai. 
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Inga Salavei pristatė  programėlę Book Creator, kurioje mokiniai ir mokytojai gali bendradarbiauti ir kurti knygas kartu nuotoliniu būdu.
    Anglų kalbos  mokytoja Austėja Maskoliūnaitė sėkmingai dirba naudodama  mokymosi platformą Liveworksheets.  Platforma leidžia mokytojui paversti savo tradicinius spausdinamus darbalapius (doc, pdf, jpg …) į interaktyvius internetinius pratimus su savikorekcija. Mokiniai gali užpildyti lapus internete ir siųsti atsakymus mokytojui.  Užduotyse gali būti garsų, vaizdo įrašų, jungiamų rodyklėmis, ,,nutempiamų“, kelių pasirinkimų ir kt. užduočių. Mokinius tai motyvuoja, o mokytojui taupo laiką ir popierių.
     Direktorė Lolita Mikalauskienė apibendrindama pristatė  grafinio dizaino platformą Canva, naudojamą kuriant  grafiką, pristatymus, plakatus, dokumentus ir kitą vaizdinį turinį ir Mindmeister- internetinį minčių kartografavimo įrankį, leidžiantį vizualiai fiksuoti, plėtoti ir dalytis idėjomis.
     Tai tik maža dalis to, ko mokytojai išmoko ir taiko savo darbe. Dėkojame visiems mokytojams, dalyvavusiems pristatyme. Į ypatingas sąlygas patekę mokytojai šiandien ieško įvairiausių galimybių, kaip išgyventi. Pavyks tiems, kurie trokšta žinių, ieško naujų mokymo būdų, nebijo suklysti ir patys mokosi. Kviečiame kolegas dalintis savo žiniomis ir atradimais.
  

Komentarai išjungti.