gegužė 2024
P A T K P Š S
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.50 - 11.35
5. 11.55 - 12.40
6. 12.50 - 13.35
7. 13.45 - 14.30

Archyvai
                      Šis rugsėjis mūsų mokyklai ypatingas. Ypatingas tuo, kad 2015 m. liepos 2 d. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro įsakymu Nr. V-706 buvo akredituota vidurinio ugdymo programa, o Šalčininkų rajono taryba sprendimu Nr. T-145 pakeitė mokyklos statusą. Gimnazijos statusas vainikuoja visų – tiek buvusių, tiek esančių mokytojų, mokinių, mokinių tėvų ir bendražygių pastangas. Gyvuojanti mokykla – gyvuojanti bendruomenė.
                      Šventė prasidėjo Šv. Mišiomis – padėka –  Dieveniškių bažnyčioje. O dėkoti turime už ką: už brandą,  už savitarpio supratimą, už smalsius ir žingeidžius mokinius, už kolegišką solidarumą, už buvimą drauge ir ėjimą kartu vieno tikslo link. Dieveniškių klebono Domo Valančiausko žodžiai apie tai, kad esame valstybės pakraštyje, bet  ne užkampyje mus įkvepia, motyvuoja dar geriau dirbti ir tobulėti. Šv. Mišioms pasibaigus  nešini  mokyklos vėliava grįžome į šventiškai papuoštą mokyklos kiemą. Čia ir vyko  ilgai laukta mokyklos inauguracijos šventė.
                       Į  mūsų gimnaziją atvyko daug garbingų svečių: Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narė Julija Mackevič ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Petkevič,  buvusi europarlamentarė, Tėvynės sąjungos narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, kalbininkas, humanitarinių mokslų daktaras draugijos „Vilnija“ pirmininkas Kazimieras  Garšva su  draugijos Kauno skyriaus nariais: Alfonsu Petrukevičiumi, Nijole Dlugauskaite, Gediminu Žukausku su žmona, Aldona Motekaityte, Lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ pirmininkas Algimantas  Masaitis, Šalčininkų rajono jaunimo reikalų tarybos pirmininko pavaduotojas Aurimas  Skaržinskas.
                      Sulaukėme  daug svečių ir iš Dieveniškių: savo atvykimu mus pagerbė parapijos klebonas Domas Valančiauskas, užkardos vadas  Sigitas Valainis, Technologijų ir verslo mokyklos direktorė Ilona Šedienė,  darželio direktorė Irena Mackevič,  Adomo Mickevičiaus  gimnazijos direktorė Danuta  Anichovskaja,  laisvalaikio salės direktorė Teresa  Plotnikova, istorinio regioninio parko direktorius Robertas Jomantas. Atvyko ir mūsų rėmėjai, buvę mokyklos mokiniai, dabar jau verslininkai Andrius Sadovskis ir Darius  Šilobritas.
                      Šventė prasidėjo  įspūdingu ryto pasveikinimo šokiu. Renginio vedėjai ir mokyklos šeimininkai IV g klasės mokiniai Miglė Mikalauskaitė ir Aurimas Vachoviakas prisipažino pasiilgę  mokyklos, mokytojų ir savo klasės draugų. Taip pat kalbėjo nekantraujantys sužinoti, kas gi mokykloje pasikeitė, kokie nauji išbandymai laukia visų mokinių. Direktorė Lolita Mikalauskienė dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie  mokyklos siekio tapti gimnazija ir įteikė padėkos raštus. Svečiai savo sveikinimo kalbose gyrė gimnazijos bendruomenės narių drąsą ir ryžtą, linkėjo kuo geriausios sėkmės ir puikių rezultatų. Parapijos  klebonui  Domui Valančiauskui  pašventinus   gimnaziją, buvo pakelta vėliava, atidengta lenta ir sugiedotas mokyklos himnas. Jaunieji artistai papuošė renginį šokiais ir dainomis.   
                      Daug dėmesio sulaukė ir mūsų pirmokėliai: jiems už Tautos fondo lėšas Lietuvių švietimo draugija „Rytas“ nupirko kuprines, direktorė Lolita Mikalauskienė įteikė pirmoko pasus –  svarbius   mokinio dokumentus. Gausus būrys dvyliktokų  padovanojo jiems  mažas dovanėles  ir iškilmingai nulydėjo  į klasę.
 Šventės pabaigoje visi vaišinosi gerbiamo klebono dovanotu tortu.
Pradėjome naują mokyklos istorijos kelią. Dėkojame visiems už pagalbą ir paramą, dėkojame tiems, kurie niekada neabejojo, kad galime tapti gimnazija. Dėkojame visiems šventės svečiams, pasirinkusiems mažą rajono gimnaziją ir pabuvusiems kartu su mumis. Juk naujas statusas ne tik džiugina, bet ir dar labiau įpareigoja, todėl stengsimės siekti tik pačių geriausių rezultatų.
 

Atsakyti